Termékek

Gastronomia-Pomo-Doro-Termekek.jpg

Sajtok

A legjobb olasz termelőktől válogatjuk össze több, mint harminc féle sajtból álló kínálatunkat. Olaszország legkülönbözőbb régióiból importálunk. Venetoból Asiago DOP (félkemény tehéntej sajt), Szardíniáról Fiore del Pastore juhsajt, az érlelt, intenzívebb ízű Formaggio di Capra Sarda kecskesajt és a Moliterno al Tartufo (szarvasgombás tehén és juhsajt) érkezik. Szicíliát a sáfrányos, egész borsos juhsajt, a Piacentino di Enna képviseli, Piemontét pedig az Occelli alle foglie di Castagno, a gesztenye levelében érlelt tehén és kecskesajt. 

Természetesen a pultból sosem hiányozhat a friss Mozzarella, a friss Ricotta és a 24 hónapig érlelt Parmigiano Reggiano sem.

Felvágottak

Üzletünkben mindig kézműves sonkák várják Pármából és Friuliból. Felkeressük Olaszország különböző gasztronómiai zónáinak kisebb, kézműves termelőit, hogy minél különlegesebb felvágottakkal ismertethessük meg. Ilyenek például a Toszkán vaddisznó szalámi, a boróka ágyon érlelt, enyhén füstölt Sauris sonkánk, de természetesen kinálatunk állandó része a Breasola, a trentoi Carne Salada és a Bolognából érkező pisztáciás Mortadella is. Mindezek mellett Finocchiona, édesköményes toszkán szalámi, egészben sült pulykamell sonka és Südtirol-i Speck sonka is található a pultban.

Pékáruk

Szicíliai pékünktől naponta érkeznek a tradicionális módon, anyakovásszal készült kenyerek, melyek ennek köszönhetően sokkal tovább őrzik meg frissességüket, ropogósságukat. A sokmagos, a házi toast, a gorgonzolás-diós és a házi paraszt kenyér mellett mindennap friss grissini, focaccia, calzone és ciabatta egészíti ki a választékot.

Tészták

Legyen száraz vagy friss, egyszerű vagy a legkülönlegesebben töltött, a tészta Olaszország asztalainak királynője. Kis manufaktúrák levegőn szárított tojásos száraz tésztái is megtalálhatók polcainkon, de bátran válogasson házilag készített, friss különlegességeinkből, melyek pár perc alatt otthonába varázsolják az olasz életérzést.

Friss halak és húsok

Friss halak és húsok rendelése is lehetséges a Gastronomia Pomo D'Oro-ban! Halaink hetente kétszer frissen, hűtőkocsiban érkeznek egyenesen a tengerből. A Branzino az Orata és a vadlazac mellett friss rákok és kagylók rendelésére is van lehetőség.

Húskínálatunk: borjúkaraj, marha hátszín, bélszín és bárányborda, melyek konyhakész (tisztított, filézve vagy fűszerezve) formában is kérhetők.

A rendeléseket kérjük a kívánt átvételt megelőző napon leadni.

 

Olajok és ecetek

Liguria, Puglia és Toszkána, a három régió, ahol őstermelők, minőségi körülmények között gyártanak olívaolajat. Ezen belül olyan termelőket válogattunk ki, akik kisebb mennyiségben, de mindig a tradicionális irányzatot követve termelik olivafáikat. Az olajakat helyben palackozzuk. Balzsameceteink kizárólag Modenából érkeznek, a híres Mussini és Mazzetti családoktól. Kínálatunkban szerepelnek fiatalabb, érettebb balzsamecetek, valamint redukciók, ízesített, krémesebb verziók is.

Borok és még több

A Gastronomia Pomo D'Oro hatalmas, kifogástalan szakértelemmel összeválogatott bor, szeszes ital, valamint különböző gasztronómiai termék kínálattal áll rendelkezésére. Csokoládéink, bio lekvárjaink, szarvasgomba esszenciáink és pástétomaink, illetve kekszeink mellett még sok-sok más termékünk várja a hozzánk ellátogatókat.


Kapcsolat

Cím: 1051 Bp. Arany János utca 9. 
Telefonszám: 06-1-374-0288 
E-mail: gastronomia@pomodorobudapest.com
Nyitva: Hétfő - Szombat: 12:00 - 0:00
Vasárnap: 10:30 - 17:00

.Értesüljön a Pomo D'oro híreiről első kézből!